Thuisdialyse 's-nachts

Ik dialyseer 's nachts thuis helemaal zelfstandig terwijl ik slaap.

Nachtelijke Thuisdialyse is hetzelfde als Conventionele Thuisdialyse maar dan terwijl u slaapt. Voordat u start met Nachtelijke Thuisdialyse dialyseert u eerst overdag drie maanden zelfstandig. Voor de overstap naar de nachtdialyse volgen u en uw partner een korte opleiding. Ook als u alleenstaand bent is nachtdialyse in bepaalde gevallen mogelijk.


Voorwaarden

Met uw behandelend nefroloog bespreekt u of u in aanmerking komt voor zelfstandige thuisdialyse 's nachts. Wilt u hiervoor in aanmerking komen dan geldt dat de dialyses goed moeten verlopen zonder veel kans op complicaties, dat u thuis voldoende ruimte heeft om de dialyseapparatuur te plaatsen en om de behandeling uit te kunnen voeren.


Dialysematerialen

U krijgt een dialysemachine, stoel en tafeltje en eventueel andere benodigdheden in bruikleen. Alle materialen die nodig zijn voor de dialysebehandeling, worden bij u thuis bezorgd.


Nazorg

Een maal in de zes weken bezoekt u de polikliniek van uw nefroloog van uw eigen ziekenhuis. Hij evalueert uw behandeling en stelt deze eventueel bij. Er is altijd, ook eventueel 's nachts, een medewerker van vitaal thuisdialyse bereikbaar voor vragen en problemen. Is thuisdialyse even niet mogelijk, dan kunt u tijdelijk in uw eigen dialysecentrum behandeld worden of in het dialysecentrum van VieCuri.

 

thuisdialyse